Manresa presenta una aplicació de participació ciutadana per mòbil

“Manresa Participa” és una nova “app” (aplicació per a dispositius mòbils) desenvolupada per a promoure i facilitar els processos de participació ciutadana al municipi.

La regidora de Participació, Joventut i Gent Gran, Àuria Caus, en la presentació de l’aplicació de participació per al dispositius mòbils.

L’Ajuntament de Manresa (el Bages) ha presentat una nova eina de participació al mòbil anomenada “Manresa Participa”. Manresa és el primer municipi de l’Estat que utilitza l’aplicació (app) creada per l’empresa TECNOGEO per promoure la participació ciutadana als municipis través de les noves tecnologies.

Manresa Participa s’inclou dins de Participa, l’aplicació ‘mare’ creada per l’empresa catalana de tecnologia que es presenta com un canal de comunicació d’interacció amb els ajuntaments des dels telèfons intel·ligents (o smartphones) o les tabletes.

La regidora de Participació, Joventut i Gent Gran, Àuria Caus, ha estat l’encarregada de presentar aquesta eina de participació que ofereix diverses funcionalitats com enviar consultes, opinions i suggeriments, notificar incidències que a la via pública, accedir a notícies o a l’agenda,… i totes elles amb possibilitat de geolocalització. L’ha acompanyat el director d’Estrategia de Producte d’Absis, Jordi Valeriano.

Caus ha explicat que l’Ajuntament de Manresa ha treballat els últims mesos conjuntament amb els tècnics de TECNOGEO per desenvolupar una adaptació d’aquesta eina a les necessitats de participació de la ciutat i així ha nascut Manresa Participa. La tecnologia ofereix la possibilitat de connectar amb els sistemes informàtics de l’Ajuntament i permet optimitzar la gestió de la participació ciutadana augmentant-ne l’eficàcia i la satisfacció dels ciutadans.

La regidora ha manifestat que amb la nova aplicació “es fomenta el model de participació ciutadana que impulsem des del govern municipal, afavorint la informació, la comunicació i la transparència, afavorint la proximitat i el diàleg permanent amb el ciutadà”.

Per la seva part, Jordi Valeriano ha destacat que l’Ajuntament de Manresa s’ha convertit en el primer en adoptar aquesta nova aplicació que es pot aplicar a d’altres ajuntaments catalans i de l’Estat. Segons els responsables d’Absis ha destacat que l’aplicació desenvolupada per l’empresa catalana i que farà servir Manresa té un valor diferencial en relació a altres per “la possibilitat de la geolocalització i l’adaptabilitat a la pràctica totalitat dels sistemes operatius del mercat de mòbils intel·ligents, que queden coberts en un 85%”.

Manresa Participa està disponible per als sistemes operatius iOS d’Apple i d’Android amb possibilitats de triar l’idioma i amb geolocalització. Un cop descarregada l’aplicació de l’Apple Store o del PlayStore, l’usuari s’ha de configurar la ciutat i l’idioma i, a continuació accedeix a la pantalla de benvinguda des de la qual passa a una altra en la que apareix una rodeta per seleccionar els temes. Actualment els temes que hi figuren són Manresa amb civisme, Mantenim Manresa (per comunicar incidències a la via pública), afectacions de trànsit, notícies, l’agenda i la Manresa del futur (amb les enquestes del POUM).

Dins de cada tema hi pot haver diversos apartats, entre els quals destaquen la comunicació d’incidències de diferents tipus amb fotografia i geolocalització, especialment en qüestions de via pública o de civisme; o la realització d’enquestes sobre qüestions d’interès ciutadà com és actualment el procés obert per elaborar el nou Pla d’Ordenació Urbanística de Manresa (POUM) o l’Observatori del Civisme.

A més, Manresa Participa serà una eina que evolucionarà amb noves millores tècniques i de funcionalitat i també pel que fa als continguts, en funció de les necessitats de l’Ajuntament de Manresa pel que fa als processos de participació ciutadana.
Guia d’ús de Manresa Participa pas a pas

1) Accedeix a la Play Store o a l’Apple Store, busca “Participa Mobile” i instal·la l’aplicació.

2) Fes clic sobre la icona de Participa.

3) Si és la primera vegada que accedeixes, fes clic sobre Manresa i sobre l’idioma que vulguis seleccionar. Després, prem la fletxa per tornar a la pantalla de benvinguda.

4) Prem el botó d’inici i entra a Manresa Participa!

5) Amb el dit fes girar la roda fins que la fletxa apunti al tema que vols consultar.

6) Prem el botó d’OK per passar a veure els continguts del tema seleccionat.

7) Fes clic amb el dit sobre el contingut que t’interessi.

 

Font. LocalRET

 

LinKedinLinKedinLinKedin
show
 
close